Tapahtumat

SILE-hankkeen tulevia tapahtumia:

There are no future events.

SILE-hankkeen menneitä tapahtumia:

SILE-hanke osallistuu Demokratiakorjaamo: Kiire ja harkinta – kuinka digitalisaatio muokkaa demokratiaa?tapahtumaan 9.11.23 pitämällä työpajan Digitalisaatio, tekoäly ja hiljaiset toimijat: uusia mahdollisuuksia ja uhkia. Lisätietoa tapahtumasta: https://www.aka.fi/strateginen-tutkimus/strateginen-tutkimus/tutkimusta-tiedon-kayttajalle/tapahtumat/demokratiakorjaamo-ii-kiire-ja-harkinta–kuinka-digitalisaatio-muokkaa-demokratiaa/ 

SILE-tutkijat Essi Julin, Timo Harrikari ja Linda Määttä pitävät 8.11.2023 Nuorisotutkimuspäivien Tutkimusetiikka lapsi- ja nuorisotutkimuksessa -työryhmässä esityksen ”Koska tää alkaa?” Tutkimuseettistä pohdintaa, kun kohderyhmänä ovat lastensuojelun sijoittamat nuoret ja aiheena abstrakti lainvalmistelu. 

SILE-hankkeen tutkijat Nea Peltoniemi, Oona Alitalo, Susanna Lundell, Johanna Vanto ja Marjaana Sjölund osallistuvat Turun yliopiston oikeustieteellisen tiedekunnan Calonia Research Day 2023 -tapahtumaan 2.11.23 hiljaisten toimijoiden kuulemiseen liittyvällä esityksellä ja pyöreän pöydän keskustelulla sekä Lakitutkaan liittyvällä esityksellä.

SILE oikeusministeriössä

Aika: 09:00 - 10:00

SILE-hankkeen edustajia vieraili oikeusministeriössä 24.10.23 keskustelemassa lainvalmisteluun liittyvän kuulemisen kehittämisestä.

SILE vieraana EUI:ssa

Aika: 00:00 - 00:00

SILE-hankkeen johtaja, tutkimusjohtaja Kati Rantala vierailee 13.10.2023 European University Instituten School of Transnational Governance -yksikössä Firenzessä.

Vierailun aikana järjestetään seminaariin, jonka otsikko on ”Silent Actors in Rulemaking: Challenges and Ways Ahead. What is wrong with inclusive participation in rule-making and what to do about it?”. Rantala kertoo vierailullaan opiskelijoille ja tutkijoille hiljaisten toimijoiden osallisuudesta lainvalmistelussa sekä siihen liittyvistä haasteista ja rationaliteeteista. Vierailusta ja seminaarin sisällöstä voit lukea tarkemmin EUI:n sivuilta täältä (englanniksi).

Oikeus- ja yhteiskuntatieteellinen yhdistys OYY järjestää keskiviikkona 27.9. klo 14:15-15:45 kaikille avoimen etäkeskustelutilaisuuden ”Paperittomat Suomessa: keskustelu heidän oikeuksistaan ja asemastaan”. SILE:stä on mukana keskustelemassa tutkija Nea Peltoniemi Turun yliopistosta. Tilaisuuden tarkoituksena on etsiä inhimillisiä ja kestäviä ratkaisuja paperittomien siirtolaisten tilanteeseen Suomessa. Katso lisätietoja OYY:n sivuilta: https://oyy-ry.fi/2023/08/14/oyyn-syksyn-keskustelutilaisuus-27-9-paperittomat-suomessa-keskustelu-heidan-oikeuksistaan-ja-asemastaan/

SILE-hankkeen johtaja, tutkimusjohtaja Kati Rantala on mukana Measuring Regulatory Performance: Strengthening democracy through more participatory, responsive and transparent rule-making -konferenssissa. Rantala osallistuu tiistaina 19.9.2023 Reflections on participatory, responsive and transparent rule-making in Finland -paneeliin.

Konferenssin järjestävät eduskunta, valtioneuvoston kanslia, oikeusministeriö, työ- ja elinkeinoministeriö ja Sitra yhdessä OECD:n sääntelypoliittisen komitean kanssa Helsingissä 19.–20.9. Konferenssin avointa osuutta ti 19.9. klo 9–13 voi seurata verkossa suorana lähetyksenä osoitteessa https://verkkolahetys.eduskunta.fi/fi/seminaarit/oecd_2023

Lisätietoja tapahtumasta: https://www.oecd.org/gov/regulatory-policy/measuring-regulatory-performance-events.htm

 

📢SILE on mukana järjestämässä LITERACY-ohjelman tapahtumaa LITERACY-ohjelma: Tiedonlukutaito, osallisuus ja tekoäly digitaalisuuden aikakaudella 8.9.2023 Epicenterissä (Mikonkatu 9, Helsinki).

PROSHADE ja SILE järjestävät yhteisen Digitalisoituva vuorovaikutus – Osallisuutta ja eriytymistä -paneelin klo 10, panelisteina Heta Pukki (ASY), Sakari Kainulainen (Diak), Johanna Ruusuvuori (TUNI) ja Pekka Mäkelä (HY). Paneelin puheenjohtajana SILE-hankkeen johtaja Kati Rantala (HY). Lisäksi ohjelmassa on mm. tulosten posteriesittelyä.

Lisätietoja ja ilmoittautuminen:

https://www.aka.fi/strateginen-tutkimus/strateginen-tutkimus/tutkimusta-tiedon-kayttajalle/tapahtumat/literacy-ohjelma-tiedonlukutaito-osallisuus-ja-tekoaly-digitaalisuuden-aikakaudella/

Sile Oikeustieteen päivillä Tampereella

Aika: 12:15 - 14:30
Paikka: Tampereen yliopisto

SILE-hankkeen johtaja, tutkimusjohtaja Kati Rantala osallistuu Tampereella järjestettävillä Valtakunnallisilla oikeustieteen päivillä 25.8.23 pidettävään Oikeustieteen rooli muutoksen keskellä: vaikuttavia ratkaisuja etsimässä tutkimuksen keinoin -paneeliin. Muina panelisteina ovat Juho Saari (Tampereen yliopisto), Pekka Timonen (oikeusministeriö) ja Tomi Viitala (Keskuskauppakamari). Lisätietoa: https://events.tuni.fi/oikeustieteenpaivat2023/

Mobile Futures, SILE ja Ihmisoikeuskeskus järjestävät 26.4.2023 klo 10-12 virtuaalisen Institutional mitstrust? -keskustelutilaisuuden. Keskustelu liittyy Ihmisoikeuskeskuksen hiljattain julkaisemaan selvitykseen maahantulosäännösten kiertämistä koskevasta oikeuskäytännöstä. Keskustelu keskittyy erityisesti viranomaisten harkintavaltaan (street level byrocracy) maahantulosäännösten kiertämistä koskevan lainsäädännön osalta. SILE:stä mukana keskustelussa on Johanna Vanto. Tapahtumaan voi ilmoittautua 24.4. asti. Tästä linkistä pääset tarkempaan tapahtumakuvaukseen ja ilmoittautumiseen.